A hangszeres vőfély

Hamarabb voltam zenész mint vőfély. Zenélni családi zenekarunkban kezdtem és akkor 3-an álltunk színpadra: édesapám , édesanyám aki sajnos elment közülünk és jómagam. A zenekarba énekes szaxofonos szerepkört töltöttem be.

Egy barátommal beszélgettünk aki kolléga is egyben mondta, hogy Huba kell még valami kiegészítő név amit használhatsz. Ne legyél te egyszerűen a Huba vőfély. És akkor két mondat közt oda mondta minden előkészítés nélkül:  légy te a lagzis szaxis. Haza mentem és egyből google: néztem milyen találatokat dob ki rá – vőfély még nincs ilyen névvel így hát elkezdtem használni.  

 

A szaxofon mindig ott van velem, hiszen zenész a hangszere nélkül el nem megy otthonról. De ezt tessék kedves olvasó úgy érteni, hogy akárhova megyek még nyaralásra is magammal viszem. Így volt már sátor parti a Fekete – tenger partján ahol a magyar túristák oda jöttek a magyar nóta szóra.

 

Esküvőkön gyakorta hasznát veszem zenés menet kíséréskor és kikéréskor. Ebben az esteben jobb szeretem ha apukám is velem lehet harmónika kísérettel így egy tökéletes kompozíciót hallhat a kedves vendégsereg. Zenészként amúgy is azt vallom, hogy hangszerből sose elég. De nem csak menetet lehet vele kísérni vagy zenés kikérőt , nagyon jó visszajelzés érkezett a vendégektől amikor vacsora alatt egy-egy asztalhoz menve eljátszom a kedves vendég nótáját vagy kedvenc dalát. Ezt viszont csak is akkor teszem meg ha a pár előzőekben engedélyt adott rá illetve úgy ítélem meg, hogy a jelen lévő vendégsereg fogékony rá.

 

Nézzétek meg a videó részleteket a Szász Duó Zenekar Facebook oldalán és ha tetszik nyomjatok egy vagy több Like-ot.