Vendégek meghívása a lakodalomra

Save the date kártya

Nem kell ahhoz Amerikába menni, hogy a családtagok egymástól több száz avagy ezer kilométerre lakjanak egymástól.
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a meghívandó vendég tudtára kell adni minél hamarabb a lakodalom időpontját, hogy fel tudjon készülni arra.

Mit javaslok?

Lakodalom előtt 1 évvel készítsetek egy úgynevezett „Save the date” kártyát melyet eljuttattok a meghívottak részére egy kis üzenettel, hogy tervezhessenek az eseménnyel. Ha van egy kis DIY vér bennetek ajánlom a  CANVA  weboldalt melynek segítségével ti is elkészíthetitek. Ha nem megy vagy az eredmény nem megfelelő számotokra bátran kérjetek segítséget egy profi grafikustól aki percek alatt elkészíti nektek.

Miért fontos ez?

Saját lakodalmunk szervezésekor mi is készítettünk ilyen kártyát a jegyesfotózásunkról kapott képet felhasználva. Több esetben is kaptunk olyan visszajelzést, hogy éppen abban az időpontba már le van foglalva a nyaralásuk de még át tudják helyezni.

Igen, rengeteg ember nem last minute nyaralásra megy hanem előre lefoglalt időpontban ami lehet foglalható akár 1-1,5 évvel előre.

A meghívás módja:

Ezt is mint minden lakodalmi szokást tájegysége hordozza, hogy mi a szokás. Néhány területen a mai napig a környező rokonság részére a vőfély hordja ki a meghívókat ám ez manapság sok esetben a távolság végett eltűnőben van.

Ha van rá lehetőségetek személyesen vigyétek el a meghívókat. Amennyiben már van forgatókönyvetek a napotokra a vendégeket érintő fontos dolgokat a meghívó átadásakor megbeszélhetitek. Ez nem helyettesíti a vőfély / Cm munkáját viszont rengeteg információt átadhattok. A teljesség igénye nélkül: helyszínek, fontosabb események, külön figyelmet igénylő pontok mint a parkolási rend – olyan helyi szabály/szokás amiről jó ha előre tudnak.

A távolság sok esetben megnehezíti vagy meggátolja a személyes meghívás lehetőségét. Ilyenkor teljesen megfelel ha levélben postán elkülditek a meghívót és mellékeltek egy kis levelet amelyben leírjátok a fontosabb részleteket miket imént felsoroltam.

Facebook

A levélel biztosan eljut a meghívó olyan vendéghez is aki nincs a közösségi médiában otthon. Ezt azért emelem ki mert nem mindenki tudja professzionális módon használni a Facebook és egyéb közösségi hálók adta lehetőségeket avagy elsiklik információk felett.

A vendégeknek csináljatok egy csoportot a Facebookon és a fontos információkat oda is írjátok ki. Egy ilyen csoportot nem javaslok a meghívók átadására semmiképp de informálásra nagyon is hasznos.

Nekünk is volt és megvan a mai napig a Facebook csoportunk, a vendégektől akkor kértük, hogy aki készített képet / videót azt oda tegye fel. Mi is azt használtuk a lakodalom után a videó anyag / képek megosztására.