A kezdetek

Falulakodalom

Zenészként lakodalmak során mindig érdeklődéssel figyeltem, ahogy a vőfélyek irányítják az embereket, verseinek és mindenki azt teszi amit ők mondanak.

2006-ban vagy 2007-ben pontosan most már nem emlékszem egy jó barátunktól meghívást kaptunk Somogy megyei Bedegkér és Miklósi községek által megrendezendő ( hagyomány őrzés ) falu lakodalmon zenéljünk. Hogyan miként de nem volt még vőfély a lakodalomra. Mivel rengeteget szerepeltem iskolába, szavaló versenyeken vettem részt 1 osztályos korom óta így jött az ötlet , hogy majd én leszek a vőfély.

Őszintén megvallva ez akkoriban nem lelkesítette túlságosan a tini lázadó Hubát de érdekelt mert kihívás volt.

Erdélyben nyaraltunk rokonoknál és meglátogattuk Ilyés Jóska keresztapámat aki szüleim lakodalomában volt vőfély . Ő mesélt nekem a hivatásról és tanított – tanácsokat adott amiket akkor nem értettem teljesen de később be értek .

A lakodalom napján nagyon izgultam de ott voltak velem a szüleim akik nagyon sokat segítettek és bátorítottak. 

A következő évben ismét megtiszteltek és én lehettem a falu vőfélye ezután pedig megkaptam  a következő felkérést amit már az akkori videó felvétel alapján kaptam. Sajnos ezek a felvételek nincsenek már meg de erről egy későbbi cikkben beszélek.