A pingvin jelmez

2016 év végén egy kollégával folytatott beszélgetés után fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy a szaxofon mellé valami más is kell ami az enyém és nincs másnak hasonló .

Elkezdtem hát keresgélni az interneten külföldi oldalakon, hogy hol mik a szokások – mit lehetne behozni ami nem túl idegen. Most már nem emlékszem pontosan talán egy szerb vagy bolgár oldalon rá találtam egy videóra ahol a menyasszony van elől (mint a megy a gőzösben 🙂 ) és utána az egész násznép és egy visszatérő-moduláló dallamsorból álló zenére ( íjj de jól sikerült 🙂  ) táncol.

Telefon–>Shazam–> Semmi :),  aztán egy erdélyi zenész kollegám súgta meg a megoldást a zenét illetően.

 

Zene: Pipa

 

De ez így olyan snassz – gondoltam magamban. Ismét barát a google és kerestem jelmezeket, 1 db képet sikerült találni amin felnőtt férfi van beöltözve valamikor 2004-ből származó fényképen. Beszéltem egy barátommal aki szabó és régi öltönyökből (amik nagyon gonosz ruhák voltak és össze mentek az évek során 🙂 )  és ingekből alkotta meg a mostani pingvin jelmezt.

 

Összeállt tehát a kép: volt zene, volt jelmez és 2017.06.03-án Dorogon ki is próbáltam. A vendégek nagyon jól fogadták és pozitív visszajelzések érkeztek így azóta is hű társamként elkísér engem a lakodalmakra és ha elég bátor hozzá a csapat ( és természetesen a felkérő pár is engedélyezi) akkor elő kerül a böröndből.

Kattints a gombra, és átirányítalak Facebook oldalamra ahol egy videót találsz a pingvin táncról.